Burger King Barbican

Project Description: 

A complete transformation from the concrete shell that previously existed. Renovated to accommodate a fast food restaurant, the design attracts the attention of passers-by with its inviting colours and deliberate exposure of internal activities through the double glazed front facade.

This site was significantly improved by lowering the grade to road level, resulting in a more inviting and accessible space. The existing concrete block construction was complemented with a new steel frame construction, which accommodated the playroom and dining room extensions.

To protect these elevations from the southern solar exposure, two(2) layers of awnings were introduced, which provide efficient shading for this facade.

Both the original and new concrete block walls were finished with locally produced textured coat, which provided a consistent and integrated finish for both old and new construction.

The ground floor dining room is shaped with the double high play environment which emphasizes the concept of the building.
This renovation has changed the look of the immediate area and has brought new and greater interest within the community.

Project Category: 
commercial